Tofu is neutraal van smaak, dus je kan de smaak gemakkelijk beïnvloeden met een heerlijke marinade! Leer in dit recept hoe je zelf je tofu kan marineren. Voor de tofu marinade gebruiken we gember, sesam olie en agave. De tofu is met deze ingrediënten al heerlijk op smaak. Wil je een extra kick aan je gerecht toevoegen? Maak er dan een heerlijke pindasaus bij!
Begin met het droogdeppen van de tofu. Wikkel de tofu dan in een schone theedoek en zorg ervoor dat je het water uit de tofu kan persen met iets zwaars erop. Laat de tofu voor minimaal twee uur persen. Hoe langer je dit doet hoe knapperiger de tofu zal worden.
2
Hierna kan je de marinade voor de tofu maken. Meng alle ingrediënten voor de marinade, op de maïzena na, door elkaar. Snijd de tofu in blokjes en meng deze met de marinade. Laat voor minimaal 2 uur staan.
3
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
4
Meng de tofu met de maïzena en verdeel de tofu over de bakplaat. Bak voor 20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn, en schep halverwege om.
5
Als de tofu bijna klaar is maak je de pindasaus. Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Laat de saus indikken tot de gewenste dikte. Begin met 100 ml water, als je saus te dik wordt voeg je de overige 50 ml water toe.
6
Zodra je tofu klaar is serveer je deze met de saus. Lekker bij de rijst met wat knapperige pinda's en groente.