Scones zijn het perfecte verwenmomentje! Traditioneel eet je ze met clothed cream, jam en een kopje thee. Volg je een veganistische levensstijl en wil je blijven genieten van scones? Probeer dan ons vegan scones recept! Dit recept is gemaakt met de scones mix van de Glutenvrije Bakker, plantaardige melk en plantaardige boter.
Calorieën
210kcalEiwitten
3gVetten
2gWaarvan verzadigd
0gVezels
1gKoolhydraten
45gSuiker
10gScones Rozijnen Mix van de Glutenvrije Bakker
100 ml ongezoete sojamelk of een andere melkvervanger
50 gram plantaardige boter, in blokjes, koud
3 theelepels wijnsteenbakpoeder
Serveertip: lekker met plantaardige slagroom en/of aardbeienjam
Variatietip: voeg wat sinaasappelsap of sinaasappelschil toe aan het beslag
1
Verwarm de oven voor op 200 graden
2
Meng de plantaardige melk met het wijnsteenbakpoeder. Zet apart
3
Doe de sconesmix in een grote kom. Voeg de boter in blokjes toe. Kneed het mengsel tot een kruimig geheel
4
Voeg het melk-bakpoeder mengsel toe aan de mengkom. Kneed het geheel tot een deegbeslag
5
Bestuif het aanrecht met meel
6
Maak van het deegbeslag een plak van ongeveer 2 cm dik
7
Steek de scones uit met een uitsteker. Trek de uitsteker in een rechte lijn omhoog: draaien zorgt voor slecht rijzen van de scones
8
Strijk licht wat plantaardige melk of abrikozenjam over de bovenkant van de scones. Hierdoor gaan ze mooi glimmen
9
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 10 minuten rusten
10
Bak de scones binnen ongeveer 15-18 minuten af