Over je pasta, pizza, salade of ovenschotel… deze vegan Parmezaanse kaas is bijna niet van ‘de echte’ te onderscheiden! En het mooiste is dat je deze plantaardige parmezaan binnen een paar minuten maakt. Makkelijk te maken, lekker, voedzaam en goedkoop.
Deze vegan strooikaas maak je op basis van edelgistvlokken en noten. Cashewnoten worden vaak gebruikt omdat ze romig van smaak zijn, maar je kan ook amandelen gebruiken, net wat jij lekkerder vindt.
Geniet van een vegan versie van Parmezaanse kaas. Met ons recept maak je een waardig vegan alternatief voor deze Italiaanse klassieker.
Calorieën
49kcalEiwitten
2gVetten
4gWaarvan verzadigd
0gVezels
1gKoolhydraten
1gSuiker
0g115 gram cashewnoten of amandelen
3 eetlepels edelgistvlokken
3/4 theelepel zeezout* (meer of minder naar smaak)
1/4 theelepel knoflookpoeder
1
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine tot het een fijne, zandachtige structuur is.
2
Bewaar je vegan strooikaas in een glazen bakje in de koelkast. Je kan het dan ongeveer een 3-4 weken bewaren. Invriezen kan ook, dan is je vegan parmezaan ongeveer 3 maanden houdbaar.