Ontdek de magie van zelfgemaakte notenpasta! Met ons eenvoudige basisrecept voor notenpasta met cashewnoten, amandelen, pinda's of een mix hiervan creëer je een smeuïge en heerlijke spread. En tegelijkertijd geef je jouw huid en haar een boost...
Natuurlijke notenpasta is een bron van biotine, het geheime ingrediënt voor mooier haar en een stralende huid. Dus duik snel de keuken in en maak je eigen smeuïge spread.
Notenpasta’s van amandelen en cashewnoten hebben een zachtere smaak dan pindakaas. Erg lekker als dipsaus, spread op brood of als toevoeging aan een smoothie.
Calorieën
177kcalEiwitten
6gVetten
15gWaarvan verzadigd
1gVezels
3gKoolhydraten
4gZout
0g200 gram noten (cashewnoten, amandelen of een mix)
Snufje zout
Optioneel: extra smaakmaker (cacaonibs, kaneel, ahornsiroop)
1
Doe 200 gr noten (bijvoorbeeld amandelen, cashews of pinda’s voor pindakaas) in een keukenmachine en laat de machine draaien tot de structuur glad is.
2
De ene notensoort heeft wat langer de tijd nodig dan de ander tot de juiste structuur ontstaat. Het kan gerust 15 minuten duren, heb dus geduld! Indien nodig zet je de machine af en toe even stil en duw je het mengsel langs de kanten terug naar beneden.
3
Als je een glad mengsel hebt, is de notenpasta klaar. Doe de notenboter in een schoon glazen potje en bewaar afgesloten in de koelkast.
Tip: als variatie op dit basisrecept kun je aan het einde allerlei smaakmakers meeblenden: bijvoorbeeld zeezout, kaneel, ahornsiroop of cacaonibs.
Probeer ook eens onze zelfgemaakte vegan eiersalade, ideaal voor zomerse BBQ's of picknicks!