10/04/20211 minuten
Ook als je een glutenvrij dieet volgt, kan je volop genieten van een heerlijk brood. Met de producten van De Glutenvrije Bakker van Holland & Barrett wordt het volgen van een glutenvrij dieet wel heel erg makkelijk. Om het nog eenvoudiger te maken hebben wij een recept samengesteld voor een heerlijk glutenvrij brood. Geniet ervan!
Calorieën
212kcalEiwitten
3gVetten
7gWaarvan verzadigd
1gVezels
2gKoolhydraten
33gSuiker
1gZout
1g450 ml lauwwarm water
50 ml zonnebloemolie
7 gram droge gist
1 eivervanger*
*Gebruik 1 eetlepel chia- of lijnzaad met 3 eetlepels water te vervanging van 1 ei.
1
Meng in een mengkom 400 ml lauw water met 450 gram broodmix, 50 ml zonnebloemolie, 1 eivervanger en de droge gist.
2
Meng 5 minuten intensief met deeghaken.
3
Verwarm de hoven voor op 200ºC.
4
Verdeel het deeg in een bakvorm en laat rijen op een warme plaats gedurende 60 minuten.
5
Bak het brood af gedurende 60 minuten.
6
Laat het brood daarna afgedekt afkoelen.