Eiersalade is heerlijk voor op brood en op een toastje. Wist je dat je ook vegan eiersalade kunt maken? Deze vegan eiersalade is gemaakt met tofu en wordt op smaak gebracht met edelgistvlokken, sojasaus en kruiden. Deze vegan eiersalade zit ook nog eens vol met eiwitten, lekker en voedzaam!
Calorieën
180kcalEiwitten
15gVetten
8gWaarvan verzadigd
1gVezels
4gKoolhydraten
21gSuiker
4gZout
2gTofu blok
Sjalotje, gesnipperd
Olijfolie om in te bakken
4 eetlepels edelgistvlokken
3 eetlepels sojasaus
5 eetlepels ongezoete sojayoghurt
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
Handje zwarte olijven, in plakjes
Serveer optioneel op een glutenvrije bagel
1
Lek de tofu uit. Wikkel de tofu in een schone theedoek en leg dit tussen twee snijplanken of borden. Leg daar bovenop een aantal (kook)boeken. Laat dit 15 minuten staan
2
Pak een koekenpan en verhit de olijfolie
3
Fruit het sjalotje in een paar minuten glazig
4
Verkruimel de tofu boven de pan. Bak dit voor vijf minuten op middelhoog vuur
5
Voeg de edelgistvlokken, sojasaus, sojayoghurt, kurkuma en gerookt paprikapoeder toe. Roer goed door met een spatel. Laat dit minstens 5 minuten pruttelen, zodat alle smaken goed intrekken
6
Serveer de vegan eiersalade koud of warm op een (glutenvrije) bagel met vegan mayonaise, komkommer & tomaat.