Calorieën
576kcalEiwitten
20gVetten
17gWaarvan verzadigd
2gVezels
20gKoolhydraten
75gSuiker
18gZout
3g1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 blikje maïs
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels paprika
1 eetlepel chipotle in adobo
200 gram quinoa
1 x 400 gram zwarte bonen in blik
800 ml groentebouillon
1 x 400 gram tomaten in blik
Voor de topping:
1
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Zet vervolgens opzij.
2
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook en ui toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.
3
Voeg de tomaten, kruiden, chipotle, zoete aardappel, paprika en de bouillon toe aan de quinoa. Breng aan de kook en laat het gedurende 25-30 minuten pruttelen, roer af en toe.
4
Breng op smaak met zout en peper.
5
Voeg de zwarte bonen en de maïs toe en kook de chili nog ongeveer 2 minuten.
6
Serveer de chili met avocado, limoensap en koriander. Strooi er wat edelgistvlokken overheen voor een licht ‘kazige’ smaak.