Heb je trek in appeltaart en volg je een veganistische levensstijl? Probeer dan ons vegan appeltaart recept! Deze veganistische appeltaart is zonder ei én lactosevrij. Om de vegan appeltaart te zoeten gebruiken we kokosbloesemsuiker, een suikersoort met een lage glycemische index, waardoor je minder last hebt van een sugar rush en je bloedsuikerschommeling minder beïnvloedt wordt dan bij het gebruik van normale suiker (1). En het belangrijkste: hij is onwijs lekker!
Calorieën
360kcalEiwitten
5gVetten
17gWaarvan verzadigd
7gVezels
3gKoolhydraten
46gSuiker
19gZout
1gVoor het deeg:
Voor de vulling:
1
Snijd de margarine in blokjes en doe in een kom.
2
Voeg hier bloem, havermeel, wijnsteenbakpoeder, zout, kaneel en kokosbloesemsuiker aan toe.
3
Voeg tenslotte 2 el amandelmelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
4
Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koelkast. Doe in de tussentijd de rozijnen in een bakje met warm water. Laat ze 10 minuten wellen.
5
Giet de rozijnen na 10 minuten af en dep goed droog.
6
Schil de appels en snijd in kleine blokjes en doe ze in een kom met de rozijnen, citroensap, kaneel en kokosbloesemsuiker. Roer door elkaar.
7
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje margarine.
8
Haal het deeg uit de koelkast en gebruik ⅔ van het deeg om de bodem en zijkanten van de springvorm te bekleden met deeg. Bewaar ⅓ voor de bovenkant van de appeltaart. Je kan het deeg over de springvorm verdelen voor met je vingers het deeg goed aan te drukken in de springvorm.
9
Strooi een beetje paneermeel over de bodem van de appeltaart om te voorkomen dat je een natte bodem krijgt.
10
Verdeel het appelmengsel over de springvorm.
11
Rol het overgebleven deeg uit in rolletjes en druk deze plat met je vingers. Verdeel dit in een ruitpatroon over de bovenkant van de appeltaart.
12
Bestrijk de bovenkant van het deeg met een beetje amandelmelk.
13
Bak de appeltaart voor ongeveer 55-60 minuten in de voorverwarme oven.