Tempeh heeft van zichzelf een nootachtige, aardse smaak. Door de tempeh te marineren kan je er je eigen smaak aan geven. Leer in dit recept hoe je je tempeh kan marineren met sinaasappel! De zoetzure smaak van sinaasappel maakt de tempeh wat frisser, en gaat goed samen met de nootachtige smaak van tempeh. Eet de gemarineerde tempeh met noodles, rijs, of door een salade!
Vegan
Laag lactosegehalte
Makkelijk
Serves 2 porties (voedingswaarde per portie en zonder bijgerecht)
Kook de noedels en de sperziebonen volgens de verpakking en wok de paprika.
2
Pers de sinaasappel en snijd de gember en knoflook fijn. Meng alvast alle ingrediënten in een steelpannetje door elkaar maar breng nog niet aan de kook.
3
Snijd de tempeh in kleinere stukjes en verwarm ondertussen een koekenpan op heet vuur en laat de kokosolie smelten.
4
Frituur hierin de tempeh op middelhoog vuur totdat deze mooi goudbruin en knapperig is. Laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
5
Breng ondertussen de saus op laag vuur aan de kook en laat de saus indikken. Mocht de saus te waterig zijn dan kan je 1 tl maizena rustig meekoken. Zodra je saus bijna helemaal ingedikt is draai je het vuur uit en roer je de tempeh door de saus.
6
Verdeel de noedels, sperziebonen en paprika over twee borden en schep hier overheen de tempeh met de saus. Maak af met wat knapperige pinda's.