Vegan kaneelbroodjes - het perfecte brunch gerecht voor Pasen, Kerst of gewoon een luie zondag. Voor deze vegan kaneelbroodjes maken we het deeg zelf, van speltmeel, kokosolie en appelmoes. Klaar om deeg te kneden en te rollen? Laten we beginnen met het bakken van deze onweerstaanbare traktatie!
Roer de lauwwarme amandeldrink, agavesiroop en de gist door elkaar. Laat dit zo'n 10 minuten staan totdat de gist begint te schuimen, dat is een goed teken want dat betekent dat de gist werkzaam is.
2
Doe het speltmeel, gesmolten kokosolie, vanille, zout, appelmoes en de gist in een mengkom en kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek en zet het deeg een uurtje opzij.
3
Rol het deeg vervolgens uit in een rechthoekige vorm op een bakpapiertje. Smelt vervolgens de kokosolie of de boter voor de vulling en smeer hier het deeg mee in.
4
Roer de kokosbloesemsuiker en de kaneel door elkaar en strooi dit over het deeg. Wil je er echt een feest van maken? Strooi er dan ook wat stukjes pecannoot overheen voor een extra bite. Rol het deeg vervolgens strak op en snijd het deeg in 9 gelijke stukken.
5
Verdeel de kaneelrolletjes over de met bakpapier beklede ovenschaal en duw ze iets aan. Zet ze nog een half uurtje weg bedekt met een vochtige theedoek op een warme plek.
6
Verwarm de oven op 180 graden onder- en bovenwarmte. Schuif na het half uur rijzen de kaneelbroodjes de oven in voor zo'n 30 minuten. Ze zijn klaar wanneer ze goudbruin kleuren. De baktijd kan per oven nog weleens verschillen.
7
Het huis zal in elk geval heel lekker ruiken! Serveer de kaneelbroodjes warm, dan zijn ze het allerlekkerste. Voor de zoetekauwen onder ons: Je kan een klein beetje erythritol poedersuiker aanlengen met een lepel water en een frosting over de broodjes swirlen