Soepliefhebber? Probeer dan zeker ons recept voor verse broccoli-spinaziesoep met tarwegras.
Calorieën
133kcalEiwitten
12gVetten
3gWaarvan verzadigd
0gVezels
7gKoolhydraten
18gSuiker
2g2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 rode ui, fijngehakt
1 grote prei, fijngesneden
1 liter groentebouillon
100 gram spinazie
400 gram broccoli
2 eetlepels edelgist
2 eetlepes erwten-eiwit
1-2 theelepels tarwegraspoeder (naar smaak)
Grof gemalen zwarte peper
Kneepje gedroogde tijm
(Zuivelvrije) yoghurt
1
Bak de knoflook, rode ui en prei met een beetje bouillon of water tot het zacht is geworden (ongeveer 5 minuten)
2
Voeg de rest van de bouillon, de spinazie, tijm en de gehakte broccoli toe. Breng aan de kook en kook totdat de broccoli zacht is. Haal de pan van het vuur.
3
Voeg de edelgistvlokken, het eiwitpoeder en het tarwegras toe. Meng alles goed door elkaar. Pureer de soep in een blender of keukenmachine.
4
Voeg naar smaak zwarte peper en knoflookpoeder toe.
5
Garneer met gehakte peterselie en cashewnoten. Voeg naar smaak wat zuivelvrije melk en een drupje olijfolie toe.