Pasen staat voor de deur! En met dit lekkere recept wordt koolhydraatarm trakteren een eitje. Letterlijk, want deze zelfgemaakte paaseitjes bevatten amper koolhydraten waardoor ze goed binnen het ketogeen dieet passen. Je maakt ze onder andere met kokosolie en kokosvet!
50 gr kokosolie
50 gr roomboter
100 gr kokosvet (het harde gedeelte van een blikje kokosmelk)
60 gr mascarpone
2 tl vanille-extract
Benodigdheden: siliconen paaseivorm
1. Smelt de roomboter en de kokosolie in een pan op het vuur tot alles gesmolten is.
2. Meng het harde gedeelte van de kokosmelk met de roomboter, kokosolie en het vanille-extract en mix alles door elkaar. Spatel de mascarpone voorzichtig door het mengsel
3. Giet het mengsel in de siliconen paaseivorm. Met deze mal krijg je twee losse helften van de eitjes als ze straks klaar zijn.
4. Zet de eitjes voor minimaal 2 uur in de vriezer. Zijn ze hard geworden? Druk de losse helften dan voorzichtig uit de vorm.
5. Smeer de platte helften in met gesmolten kokosolie en plak de 2 helften op elkaar.
6. Strooi wat kokosrasp over de eitje en bewaar ze in de koelkast.