Houd jij ook zo van pannenkoeken maar eet je glutenvrij? Probeer dan eens ons recept voor boekweitpannenkoeken! Onze boekweitpannenkoeken zijn een heerlijk glutenvrij alternatief voor ‘gewone’ pannenkoeken van tarwebloem – boekweit bevat namelijk geen gluten en past dus perfect in een glutenvrij dieet.
Met onderstaand basisrecept zet jij in een handomdraai een heerlijk glutenvrij ontbijtje op tafel!
Calorieën
345kcalEiwitten
13gVetten
7gWaarvan verzadigd
2gVezels
5gKoolhydraten
55g75 gram boekweitmeel
1 theelepel (of 1,5 gram) bakpoeder
1 ei (op kamertemperatuur)
75 gram amandeldrink
een snuf kaneel
een snufje zout
Ter garnering: Griekse yoghurt, ahornsiroop en frambozen (of andere toppings naar smaak!)
1
Doe het boekweitmeel, bakpoeder, de kaneel en het zout in een kom en roer alles goed door elkaar.
2
Voeg de eieren en de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.
3
Verhit een koekenpan met een klein beetje olie.
4
Schenk 1/8 van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek een paar minuten tot de onderkant loskomt van de pan. Draai de pannenkoek dan om. Bak de omgekeerde pannenkoek dan nog zo’n 1-2 minuten. Herhaal dit met de rest van het beslag.
5
Verdeel de pannenkoekjes over 2 borden en garneer met Griekse yoghurt, frambozen en ahornsiroop of een andere topping naar keuze.