Abrikozen zijn een perfecte keuze voor jam vanwege hun sappige textuur en natuurlijke zoetheid. Voor deze abrikozenjam gebruiken we gedroogde abrikozen, zodat je het hele jaar door kan genieten van deze jam!
Of je de jam nu wilt smeren op vers gebakken brood, gebruiken als vulling voor taarten of gewoon een lepel ervan wilt smikkelen, het zal zeker een onmisbare toevoeging worden aan je voorraadkast.
Calorieën
83kcalEiwitten
1gVetten
0gWaarvan verzadigd
0gVezels
4gKoolhydraten
18gSuiker
16g100 g gedroogde abrikozen
200 gr verse abrikozen, ontpit
rasp en sap van 1 sinaasappel
100 ml water
1 eetlepel arrowroot
Optioneel: 1 a 2 eetlepels agavesiroop
1
Breng het water aan de kook in een steelpannetje en voeg de verse en gedroogde abrikozen toe
2
Rasp de sinaasappel en voeg ook de rasp toe samen met het sap
3
Kook de ingrediënten zo'n 10 a 15 minuten op laag vuur
4
Pureer de abrikozen tot een mooie jam. Voeg een lepel arrowroot toe en roer alles goed door elkaar
5
Laat de jam nog heel even koken op laag vuur en zet het vuur vervolgens uit wanneer de jam stevig genoeg is. Merk je dat de jam vrij dun blijft? Voeg dan iets meer arrowroot toe. Is de jam te dik? Voeg dan iets meer water toe
6
Proef even of de jam zoet genoeg is en voeg zo nodig wat agavesiroop toe. Doe de jam in een schone weckpot en bewaar deze in de koelkast.
Bewaartip! De jam blijft 3 weken goed in de koelkast