De Waldorfsalade, oorspronkelijk gecreëerd in het beroemde Waldorf-Astoria Hotel in New York City, is een klassiek gerecht dat bekend staat om zijn eenvoudige maar heerlijke smaken. Met zijn knapperige selderij, zoete appels, walnoten en romige dressing, is deze salade een perfecte harmonie tussen hartig en zoet. Of je nu op zoek bent naar een lichte maaltijd voor een warme zomerdag of een bijgerecht om je diner op te fleuren, deze Waldorfsalade zal je zeker smaken!
Calorieën
564kcalEiwitten
26gVetten
41gWaarvan verzadigd
6gVezels
8gKoolhydraten
24gSuiker
20gZout
2g1 kanzi appel
175 gemengde sla
2 stengels bleekselderij (schoongemaakt)
8 cherry tomaatjes
1 el grada padano (of edelgistvlokken als vegan vervanger)
50 gr walnoten
Handje rozijnenmix
Snufje zout naar smaak
Voor de dressing:
2 el mayonaise (optioneel vegan mayo)
3 el volle yoghurt (optioneel haveryoghurt)
1 tl grove mosterd, pittig
Scheutje extra vierge olijfolie
1
Snijd de appels door het midden, verwijder het klokhuis en snijd de ene helft in plakjes en de andere helft in blokjes.
2
Snijd de tomaten, walnoten, en bleekselderij klein.
3
Beleg een mooie grote schaal rondom met plakjes appel, leg daarin de sla en maak de schaal mooi op met alle ingrediënten.
4
Doe de mayonaise, yoghurt en mosterd in een kommetje, voeg olijfolie toe tot het schenkbaar is.
5
Giet de dressing over de salade en geniet!