Een stomende kom verwarmende erwtensoep is echt comfortfood. In ons recept voor koolhydraatarme erwtensoep nemen we de traditionele comfortmaaltijd en transformeren deze naar "snert zonder erwt" - een versie die past binnen een koolhydraatarm dieet. Of je nu bewust bezig bent met je koolhydraatinname of gewoon op zoek bent naar een gezonde draai aan een klassiek gerecht, deze koolhydraatarme erwtensoep belooft een bewuste en voedzame maaltijd te zijn.
Schil de knolselderij en courgette. Snijd de courgette, knolselderij, en prei in grove stukken en pluk de roosjes van de broccoli.
2
Breng 1 liter water aan de kook met de boullionbasis.
Voeg de groente er aan toe en leg de laurierblaadjes bovenop zodat je die makkelijker terug kan vinden.
3
Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten doorkoken.
4
Haal de laurierblaadjes even uit de pan en pureer het geheel tot er geen stukjes meer in zitten.
5
Snijd de schouderkarbonade in stukjes en voeg deze met de laurierblaadjes weer toe aan de pan.
6
Laat de soep voor minimaal 2 uur pruttelen zodat het goed kan indikken. Wanneer het tot waterig blijft voeg je 1 tot 2 tl xanthaangom toe.
7
Voeg het laatste half uurtje de rookworst in plakjes toe.
8
Verdeel over de kommetjes en garneer met de uitgebakken spekjes en geniet met een lekker broodje van Smaakt.