Wil jij minder koolhydraten eten en toch blijven genieten van een lekker stuk brood? Probeer dan eens ons koolhydraatarm brood recept! Door het gebruik van amandelmeel in plaats van bloem of tarwemeel, bevat dit brood een stuk minder koolhydraten dan normaal brood, namelijk 1 gram per sneetje. Zo kan je binnen een koolhydraatarm dieet blijven genieten van je favoriete bammetje!
Calorieën
178kcalEiwitten
6gVetten
16gWaarvan verzadigd
5gVezels
4gKoolhydraten
1gSuiker
1gZout
0g200 gram (glutenvrij) amandelmeel
35 gram psyllium vezel
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1 theelepel zout
4 eieren
55 gram kokosolie
120 ml water
1
Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de kokosolie
2
Meng het amandelmeel, zout, bakpoeder en de psyllium vezels met elkaar in een kom
3
Klop de eieren op met de gesmolten kokosolie en het water. Dit mag op de hoogste stand in de mixer. Bij het kloppen van dit eimengsel is het cruciaal dat er een schuimlaagje ontstaat van minimaal 1 centimeter. Zo weet je zeker dat er voldoende lucht in het deeg zit waardoor het brood zal rijzen in de oven
4
Meng nu voorzichtig de droge mix door het eimengsel tot het een geheel is
5
Maak nu een mooie broodvorm op een bakplaat met bakpapier of gebruik eventueel een (brood)bakvorm
6
Bak het brood in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 60-70 minuten. Laat het brood afkoelen en geniet! Koolhydraatarme tip: beleg je sneetje brood met Good Good Jam zonder suiker!