Granola is een ideaal ontbijtje dat je kan eten met melk, yoghurt of een smoothiebowl. De meeste granola soorten die je in de supermarkt koopt zitten vol met suikers, wat het vaak ongeschikt maakt voor mensen die een koolhydraatarm of keto dieet volgen. Om die reden hebben wij dit keto granola recept gemaakt!
Zelfgemaakte granola kun je tot 2 weken bewaren in een afgesloten pot, waardoor je er makkelijk een grotere hoeveelheid van kan maken. Zo heb je altijd een voedzaam ontbijtje op voorraad en geniet je elke ochtend van koolhydraatarme, suikervrije granola!
Calorieën
119kcalEiwitten
3gVetten
10gWaarvan verzadigd
2gVezels
2gKoolhydraten
2gSuiker
1gZout
0g250 gram gemengde noten
30 gram Greensweet Brown Sugar
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel koekkruiden
30 gram Good Good Sweet Like Syrup
30 gram roomboter
Mespuntje vanille poeder
1 eiwit
25 gram hele amandelen
20 gram geraspte kokos
60 gram Omega mix (zaden en pitten mix)
40 gram gezouten pecannoten
1
Verwarm de oven voor op 200 graden
2
Hak de amandelen en de gemengde noten klein. Als je de nootjes liever heel houd kan dat uiteraard ook
3
Klop het eiwit stijf in een kom en zet apart
4
Smelt de roomboter en voeg daar de Good Good Sweet Like Syrup aan toe
5
Meng vervolgens alle noten, zaden en kruiden met elkaar maar houd de kokosrasp nog even apart.
6
Giet het roomboter en syrup mengsel over de notenmix en roer goed door elkaar
7
Verdeel het mengsel over de bakplaat voorzien van bakpapier en bak dit 10 minuten op 200 graden
8
Haal de granola er uit en roer goed door elkaar. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden en bak de granola voor nog eens 10 minuten
9
Haal de granola uit de oven en roer de kokosrasp erdoor. Laat afkoelen en geniet met een beetje melk, yoghurt of een smoothiebowl!