Geen brownies meer in het keto dieet? Echt wel! Met ons recept zet je in een handomdraai overheerlijke keto brownies op tafel. Perfect als dessert of als traktatie. Deze koolhydraatarme brownies zijn gemaakt met amandelmeel, Greensweet poedersuiker vervanger en Balance pure chocolade.
Calorieën
172kcalEiwitten
4gVetten
16gWaarvan verzadigd
6gVezels
1gKoolhydraten
1gSuiker
1g200 gram Monchou (op kamertemperatuur)
75 gram roomboter
3 eieren
100 gram Balance pure chocola
80 gram amandelmeel
1 theelepel Wijnsteenbakpoeder
50 gram suikervrije choco chips of een suikervrije chocoladereep in stukjes
40 gram hazelnoten
40 gram pecannoten
30 gram volle kwark
1
Verwarm de oven voor op 180ºC en smelt de roomboter in een pannetje of de magnetron
2
Gebruik een handmixer en mix de monchou met de roomboter, eieren, kwark en poedersuiker tot luchtig beslag
3
Smelt vervolgens de chocolade au-bain-marie en voeg dit samen met het amandelmeel en bakpoeder toe aan het beslag. Mix tot het beslag lijkt op chocolademousse
4
Hak de nootjes grof en spatel deze samen met de choco chips of stukjes chocolade door de mousse
5
Verdeel in een bakvorm van 20 x 20 cm (ingevet of met bakpapier bedekt) en strooi eventueel nog wat nootjes bovenop
6
Bak de brownie voor 25-35 minuten in een voorverwarmde oven. Het is gaar als een satéprikker er schoon uit kan komen.
7
Laat volledig afkoelen en eet smakelijk!