Wat is er nou lekkerder dan de geur van zelfgebakken koekjes? Deze honing-walnootkoekjes maak je met manuka honing, een unieke, donkere honing uit Nieuw-Zeeland. Honing en walnoot zijn twee smaken die ontzettend goed bij elkaar passen, maar de volle, romige smaak van manuka honing maakt je koekjes wel heel bijzonder.
Manuka honing is één van de beroemdste superfoods ter wereld. Bovendien heeft manuka honing speciale antioxiderende eigenschappen die ontbreken in andere honingsoorten.
Dieetwensen: vegetarisch
Voor: 9 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Voedingswaarden per portie:
Energie | Vet | waarvan verzadigd | Eiwitten | Vezels | Koolhydraten | Suiker | Zout |
243 kcal | 18 g | 7,7 g | 5 g | 1,9 g | 13 g | 6,3 g | 0 g |
*Verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Toppings:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175°C (gasstand 4). Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer alles goed door elkaar.
Stap 2: Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep steeds een volle eetlepel beslag op de bakplaat. Duw het een beetje aan om de koekjes iets platter te maken.
Stap 3: Bak de koekjes goudbruin in ongeveer 14 minuten.
Step 4: Laat de honing-walnootkoekjes even afkoelen voor je ze van de bakplaat afhaalt. Schenk tenslotte nog een klein beetje extra honing over je honing-walnootkoekjes heen.
Eet smakelijk!