Glutenvrije pepernoten met walnoot en rozijnen zijn het perfecte alternatief voor wie allergisch of intolerant is aan gluten. Ontdek ons recept.
Calorieën
2250kcalEiwitten
7gVetten
103gVezels
6gKoolhydraten
325g1 theelepel bakpoeder
1,5 eetlepel koek- en speculaaskruiden
een snufje zout
125 g kokosbloesemsuiker
100 g kokosolie of roomboter, op kamertemperatuur
6 eetlepels amandelmelk of een andere melkvervanger
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom.
3
Voeg de kokosolie en amandelmelk toe en kneed het geheel met je handen tot een stevig deeg.
4
Draai met je handen balletjes ter grootte van een knikker en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
5
Bak de pepernoten ongeveer 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.
Tip: houd je van hele knapperige pepernoten? Zorg er dan voor dat je de balletjes echt klein maakt! De pepernoten worden in de oven namelijk nog een stukje groter. Heb je liever pepernoten met een chewy binnenkant? Maak dan de balletjes dan wat groter dan een knikker.
Eet smakelijk!