Heerlijke luchtige kwarkbroodjes met amandelmeel, boekweitmeel, dadels en rozijnen. Glutenvrij en super makkelijk om te maken. Lekker bij het ontbijt maar ook heel geschikt als gezond en voedend tussendoortje. Je kunt er zelf naar wens nog wat zonnebloem of pompoenpitten overheen strooien voordat je ze in de oven zet. Geniet!
Ingrediënten voor 10 broodjes:
350 gr. volle kwark
2 eieren
175 gr. amandelmeel
75 gr. boekweitmeel
15 kleine dadels (in stukjes)
Handje rozijnen
2 tl bakpoeder
Snufje zout
Optioneel: zonnebloempitten of pompoenpitten ter decoratie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de kwark met de eieren en roer goed door. Voeg vervolgens de melen, het bakpoeder en een snufje zout toe aan het kwarkmengsel. Als laatste schep je de rozijnen en dadels door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm met behulp van een lepel 10 bergjes beslag. Strooi er naar wens nog wat pitjes overheen en bak de broodjes zo’n 40-45 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.