Aardbeientaart een heerlijke traktatie die het hele jaar door genoten kan worden, maar vooral in de zomer, wanneer de aardbeien op hun best zijn. Deze lichte en verfrissende taart is redelijk gemakkelijk te maken en ziet er prachtig uit op tafel. Aarbeientaart wordt over het algemeen vaak gemaakt met bloem en room, niet geschikt voor mensen die een glutenvrij of veganistisch dieet volgen dus. Daarom hebben wij een vegan, glutenvrije aardbeientaart gemaakt! Het deeg is gemaakt met glutenvrij havermeel en amandelmeel en de romige vulling met vegan slagroom en kokosyoghurt.
Calorieën
272kcalEiwitten
4gVetten
18gWaarvan verzadigd
12gVezels
3gKoolhydraten
21gSuiker
12gZout
0gVoor de bodem:
Voor de vulling:
1
Verwarm de oven voor op 170 graden onder en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
2
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de randen van de bakvorm eventueel met acetaatfolie, dit helpt om de taart een mooie strakke rand te geven. Het is niet noodzakelijk, maar wel heel handig.
3
Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een soepele deegbal. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm. Gebruik hier eventueel de bolle kant van een koude nattte lepel voor, dan krijg je een mooie egale bodem. Bak de taartbodem zo'n 15 minuten in de oven.
4
Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Pureer de aardbeien fijn, verwarm de aardbeienpuree in een pannetje met de agar agar en laat het zo'n 4 minuten zachtjes koken. Blijf ondertussen goed roeren zodat het niet aanbrand.
5
Klop de slagroom lobbig, dus niet stijf. Roer hier de kokosyoghurt, vanille, ahornsiroop en de citroenrasp doorheen. Wanneer de aardbeienpuree handwarm is kun je deze voorzichtig door de slagroom spatelen, totdat je een egale vulling hebt.
6
Schenk de vulling over de bodem van de bakvorm en plaats de bakvorm zo'n 3 uur in de koelkast zodat de vulling op kan stijven.
7
Versier deze fantastische aardbeientaart met plakjes aardbei én geniet!