Chai latte is een kruidig drankje dat o.a. in Zuid-Azië veel wordt gedronken. Chai latte wordt ook wel eens ‘chai tea latte’ genoemd, maar dit is eigenlijk niet helemaal correct: chai betekent namelijk thee.
Zwarte thee, melk en water vormen de basis van chai latte, waar verder allerlei specerijen aan worden toegevoegd. Je kan hierbij denken aan kardemom, gember, kaneel, anijs en kruidnagel, maar ook bijvoorbeeld aan cacaopoeder of vanille.
Chai latte is tegenwoordig op steeds meer plekken te koop, maar zelf chai latte is ook heel eenvoudig. Met ons chai latte recept zet jij binnen een paar minuten een heerlijke mok kruidige chai latte op tafel!
Calorieën
33kcalEiwitten
1gVetten
2gWaarvan verzadigd
0gVezels
1gKoolhydraten
2gSuiker
1g400 ml melk of een melkvervanger*
450 ml water
2 zakjes Indiase zwarte thee
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
1/2 theelepel kardemompoeder
1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
2 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop
optioneel: 2 steranijsjes als topping
1
Doe alle specerijen samen met 450 ml water in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook.
2
Laat 5 minuutjes zachtjes doorpruttelen.
3
Hang vervolgens de theezakjes in de pan, of vul een theefilter met losse thee. Laat dit mengsel vervolgens nog eens 10 minuten koken.
4
Verwarm ondertussen de melk in een apart pannetje.
5
Giet het kruidenmengsel door een theezeef, zodat de meeste kruiden uit het water gefilterd worden.
6
Vul je favoriete mok voor de helft met het theemengsel en giet de warme melk er vervolgens overheen. Voeg naar smaak ahornsiroop of agavesiroop toe als je van wat extra zoetigheid houdt. Maak je chai latte helemaal af door er een steranijsje in te doen!
7
Bonustip: heb je een melkopschuimer? Dan kan het lekker zijn om de helft van de melk in de melkopschuimer op te warmen, zodat je Chai Latte een heerlijke schuimlaag krijgt.