De tijd van de pepernoten en speculaas is aangebroken! Deze heerlijke tussendoortjes zijn voor iedereen een hoogtepuntje tijdens de donkere dagen. Maar wat als je een glutenvrij of vegan dieet volgt? Of zelfs allebei? Dan maak je het gewoon lekker zelf! Met ons recept maak jij in een handomdraai je eigen vegan glutenvrije speculaas.
Calorieën
324kcalEiwitten
7gVetten
26gWaarvan verzadigd
12gVezels
4gKoolhydraten
16gSuiker
14gZout
0g200 gram glutenvrij amandelmeel
Ongeveer 10 dadels
100 gram gesmolten kokosolie
5 eetlepels plantaardige melk
4 eetlepels kokosbloesemsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
1
Doe de dadels in een keukenmachine en mix ze fijn tot kleine stukjes
2
Voeg de overige ingredienten toe en mix tot het mengsel goed aan elkaar plakt
3
Verspreid het mengel over een bakblik voor één grote speculaaskoek, of maak meerdere kleine speculaasjes
4
Bak de speculaas voor 20-25 min op 180°C in een voorverwarmde oven.