Deze snelle zelfgemaakte warme chocolademelk met rauwe cacaopoeder bestaat uit slechts 4 ingrediënten: plantaardige melk, cacaopoeder, kokossuiker en echte vanille.
Het grote verschil tussen dit recept en een in de winkel gekochte warme chocolademelkpoeder, is dat dit recept is gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten die niet zijn voorbewerkt.
Hier lees je hoe je onze cacaopoeder warme chocolademelk maakt. (Spoiler, het is supereenvoudig!)
Calorieën
113kcalEiwitten
4gVetten
5gWaarvan verzadigd
2gVezels
5gKoolhydraten
8gSuiker
7gZout
0g250ml plantaardige melk
15g kokossuiker
1 vanillestokje
4 eetlepels rauwe cacaopeder
1
Doe de melk, kokossuiker en het vanillestokje (in de lengte doorgesneden) in een pan en verwarm op middel-laag vuur.
2
Breng het mengsel zachtjes aan de kook en roer totdat de kokossuiker opgelost is en de vanille in de melk is getrokken.
3
Doe de cacaopoeder in een kom en voeg een paar eetlepels van de hete melk toe, roer totdat het mengsel egaal is.
4
Voeg het cacao mengsel bij de rest van de melk en roer tot alles goed gemengd is.
5
Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.
6
Klop de chocolademelk met de hand of met een melkopschuimer totdat er een mooie schuimlaag ontstaat.
7
Serveer de warme chocolademelk als hij nog heet is.
8
Optioneel: serveer met vegan slagroom, chocoladestrooisel of vegan marshmellows!
Cacao staat bekend als een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld, dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten en mineralen. Zowel koper als magnesium geven je energie en zorgen ook voor je immuunsysteem.
Je kunt de voordelen van het superfood cacao optimaal benutten door je warme chocolademelk met rauwe cacaopoeder te maken.
Het gebruik van havermelk in barista-stijl zogt ook voor een romige warme chocolademelk die geschikt is voor iedereen met een melkintolerantie, of die een veganistisch dieet volgt.
Op zoek naar andere recepten met chocolade? Probeer ook eens ons chocolademousse recept!